Fotografie en nieuwe plaatsen ontdekken zijn twee dingen die heel goed samengaan. Ik ben dan ook superblij als ik met reisfotografie bezig kan zijn.

Deze zomer reisde ik met mijn kinderen af naar de Bretonse kust in Frankrijk. De schoonheid van dit gebied heeft me verrast! Mooie kustlijnen en azuurblauw water. Een afwisseling van oneindig lange witte zandstranden en hoge kliffen waar je de mooiste wandelingen langs kan maken met sfeervolle Bretonse badplaatsen om te genieten van een uitgebreide zondagmiddaglunch. Ik bezocht de noordelijke kust van Bretagne, met de plaatsen Saint-Malo, Dinard, Saint-cast-le-Guildo, Erquy en Cap Fréhel. De prachtige blauwe zee en de natuur erom heen geven het gevoel of je in een tropische oord bent.

In mijn fotoreportage zie je een impressie van Erquy en de bijbehorende kaap. Het is de belangrijkste vissershaven voor de venusschelp en de sint-jakobsschelp. Mmmm....ook zijn volop andere zeevruchten te krijgen. Wij smulden hier op het terras van oesters, die verser dan vers zijn. De kades van Erquy leven met het getij van de zee. De boten vallen droog bij laagwater wat een wonderbaarlijk schouwspel geeft. Een wandeling door de straatjes, die geplaveid zijn met roze zandsteen, is heel leuk om te doen. We sloten de middag af met een duik in de zee in de prachtige baai bij Erquy.

Ook bracht ik de op zee gerichte kapersstad Saint-Malo in beeld. Tegenwoordig is het een beroemde badplaats. De gesloten stad van Saint-Malo, omringd door stadswallen, werd heel mooi identiek heropgebouwd nadat het grotendeels werd verwoest in augustus 1944. De stad van Saint-Malo is een prachtig geheel, met de stadswallen, het kasteel en prachtige gebouwen. Een wandeling over de stadswallen wil je niet missen. Het biedt een schitterend zicht op de zee, de zandstranden aan de voet van de wallen, het Nationaal Fort, de haven en de gebouwen van de binnenstad. Ik werd hier heel blij van! 

 In een week kun je slechts een klein stuk zien van dit schitterende gebied en daarom hoop ik hier nog eens naar terug te keren.