DE ROARING 20 | HONDERD JAAR LATER

 

Bezig zijn met fotografie is een dynamisch proces waarin je steeds kan blijven groeien. De afgelopen periode heb ik meer tijd in ontwikkeling en verdieping van mijn fotografie gestoken. Zo heb ik masterclasses en workshops gedaan, nieuwe eigen creaties gemaakt en nieuwe apparatuur aangeschaft. Het is voor mij belangrijk om hier steeds mee bezig te blijven. Fotografie brengt voor mij de mogelijkheid om invulling te geven aan mijn missie de wereld te voorzien van schoonheid en om te inspireren. Het brengt me vreugde, geluk en plezier. De series die voortkomen uit de autonome fotografie (dat zijn de eigen shoots die ik gedaan heb buiten mijn betaalde opdrachten om) deel ik graag met je. 

De serie die ik nu laat zien is geïnspireerd op de twintiger jaren van de vorige eeuw. Het waren behoorlijk roerige tijden. De eerste jaren werden gekenmerkt door veel luxe en ogenschijnlijk economisch herstel. In het tweede deel knapte de economische luchtbel en sloeg de stemming om waarop de grote depressie volgde. In de mode was het de tijd van parels, hoge hakken, clochehoeden, de bob-kapsels en de Charleston als geliefde dans. De vrouwen werden jongensachtig, ofwel androgyne en de opkomst van de werkende vrouw met de aantrekkelijkheid van de femme fatale. Het is een periode die veel overeenkomsten heeft met het tijdperk waarin we nu leven. Een roerige periode waarin veel gebeurd.

Hieronder zie je mijn vrije vertaling van deze periode. Het was een challenge om in een half uur tijd, met minimale middelen en zonder visagist, deze serie te maken op de locatie van mijn mentor Nienke Wind.