DE KRACHT VAN FOTO'S
Hoe ik het afgelopen jaar tot nieuwe inzichten ben gekomen.

Al sinds mijn 8e jaar hecht ik waarde aan foto's. Ik liep toen rond met een oud nostalgisch cameraatje van mijn vader en registreerde de tuin, het straatbeeld en last but not least mijn geliefde familie en vrienden. De boeken die ik er toen van maakte heb ik nog. Af en toe pak ik er weer eens eentje bij. Weer even wegdromen naar vervlogen tijden. Ook mijn kinderen vinden het heel leuk om deze beelden te zien. Er komen leuke gesprekken door op gang, er worden vragen gesteld en er wordt gelachen om grappige anekdotes. 

Toen ik hiermee begon op mijn 8e realiseerde ik me nog niet wat de waarde was van deze beelden. Ik deed het gewoon. En ik vond het leuk om te doen. Nu, naarmate ik ouder word, krijgen de foto's steeds meer waarde. Wat er altijd gezegd wordt, is waar; naarmate je ouder wordt, heb je steeds meer om op terug te kijken, terwijl je toekomstperspectief steeds kleiner wordt. Oef, dat klinkt best een beetje dramatisch maar zo bedoel ik het niet. Wat ik bedoel, je gaat die oude foto's steeds vaker opzoeken en meer en meer waarderen naarmate de jaren verstrijken. Ik ben dus heel blij dat ik al die foto's heb!

En besef me ook dat niet iedereen zijn leven zo goed gedocumenteerd heeft. En als het dan al is gebeurd dan is het vaak in de vorm van een hele berg losse foto's of foto's die ergens op een harde schijf van de computer staan. Zonde eigenlijk. Zeg ik met mijn fotografenhart. Foto's zouden toch het beste zichtbaar kunnen zijn? Aan de muur, in een mooi album. Als kunstwerk, als herinnering, als iets om van te genieten.

Daarom ben ik natuurlijk ook fotograaf geworden. Vele gave fotoshoots heb ik gedaan de afgelopen 19 jaar. Voor gezinnen, voor uitgevers, voor bedrijven, voor verliefde stelletjes, noem maar op. Maar door het afgelopen jaar heb ik iets moois ontdekt. Ik wist het eigenlijk al, maar ik ben me er bewust van geworden. En dat is de kracht van de documentaire fotografie. Ik heb series gemaakt in mijn eigen huis, bij diverse boeren ben ik over de vloer geweest, bij gezinnen met kleine kindjes.

Met de stijgende populariteit van de perfect gestylede fotoshoots vergeten we bijna het potentieel dat foto's hebben om het ECHTE LEVEN, EERLIJKE MOMENTEN en NATUURLIJKE PORTRETTEN vast te leggen. Door middel van documentaire foto’s kun je je band, de dynamiek, je toewijding vastleggen - en wie je als gezin bent.

 

 

Enthousiast geworden over de kracht van documentaire foto's? Ik heb een mooi aanbod voor je deze maand.

Ik kom anderhalf uur lang bij je thuis om de mooiste leukste intiemste momenten van je gezin vast te leggen. Van deze documentaire fotosessie ontvangen je na afloop minimaal 40 heel gave sprekende foto's. De mooiste 6 foto's krijg je in een prachtig mini-album wat je altijd bij je kunt hebben of op een mooie ereplekje in huis kan zetten. De investering voor dit gehele pakket is nu slechts € 287,- (inclusief btw en inclusief reiskosten tot 25 km rondom Soest, daarbuiten € 0,40 per km)