Wie is Wendy?

Wat leuk je te ontmoeten op mijn website. Om je kennis te laten maken met wie ik ben stel ik me voor: Ik ben Wendy Bos, geboren in 1971 en opgegroeid in de polder van West-Friesland bij het mooie Zuiderzee stadje Enkhuizen. Sinds 2007 ben ik moeder van twee geweldige kinderen en woon in Soest aan de rand van de prachtige bossen. 

Je zou me een 'dromer' en mensen-mens kunnen noemen. Wanneer ik mooie dingen zie en ervaar, raak ik in vervoering en wil ik het visualiseren; daarom hou ik zo van fotografie. Je kunt in mijn fotografiestijl de gave terugzien van het inleven in andere personen. Je beleeft in de foto's puurheid, authenticiteit & schoonheid.

 

Fotografie

Fotografie heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen.  Al vanaf mijn 8e levensjaar ben ik met fotografie bezig. Als kind fotografeerde ik met mijn Agfa Clack-camera mijn familie, de bloemen in de tuin en mijn omgeving. Ik fotografeerde alles waar ik liefde voor voelde. Mijn ouders hadden een fotozaak in Medemblik waar ik tijdens mijn schooltijd altijd hielp. Ik ontwikkelde filmrolletjes, drukte foto’s af in de printshop en adviseerde de klanten. Ook maakte ik trouwalbums en later ging ik zelf huwelijken fotograferen.

Het heeft even geduurd voordat ik volledig met mijn creativiteit aan de slag ging. Eerst heb ik mijn studie HEAO-CE met succes afgerond en daarmee zelfs de prijs voor de beste scriptie van het hele leerjaar gewonnen. Al redelijk snel ontdekte ik dat mijn purpose fotograferen is. Van de marketing maakte ik de overstap naar de fotografie. Je hebt met deze marketingachtergrond veel voordeel doordat ik vanuit de behoefte van de klant werk en belangrijk vind waar jij als klant naar verlangt.

De keuze om professioneel fotograaf te worden is de beste beslissing ooit geweest. Alle mooie fotografieopdrachten voor ondernemers en particuliere opdrachtgevers zijn van onschatbare waarde. 

Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen. Het autonome werk krijgt nu een meer prominente rol. Je kunt fotowerken van mij verwachten over onderwerpen die me raken: een verstild landschap, een puur stilleven, een persoon met een verhaal of 'bevroren' situatie. Het onderwerp benader ik met mijn nieuwsgierige onbevangen blik. De beelden die ik creëer tonen schoonheid, authenticiteit en puurheid. Mijn portfolio en signatuur staat en met het autonome werk ben ik aan de slag gegaan om een mooie expositie samen te stellen. To be continued.

 

 

 

Wie is Wendy in een paar regels:

-Loopt als achtjarige al met een camera rond

-Als tiener graag aan het werk bij Foto Bos

-Studeert aan de HEAO af als marketeer 

-Werkt in bedrijfsleven als account manager en marketeer

-Maakt in 2000 de eerste reportage

-Is bij deze eerste reportage meteen 'verkocht'

-Maakt van haar passie haar werk 

-Start in 2002 als fotograaf in Amsterdam 

-Woont sinds 2006 in Soest 

-Opent studio's in Utrecht en Rotterdam in 2020

 

Wendy loves:

Natuur, avontuur, mooie verhalen, mensen en hun verhaal in beeld vangen.